WELKOM BIJ
KLEIN STETTYN DELI

DE EERSTE VOEDSELBOSWINKEL

Even voorstellen: wij zijn Manon en Charlotte! Manon heeft een passie voor het creëren van schoonheid en voor alles wat er groeit en bloeit. Charlotte houdt van het bouwen van een duurzaam leven en zou het liefst een miljoen bomen planten. Tel ze bij elkaar op en voila!  

3 Jaar geleden zijn we samen met onze gezinnen op zoek gegaan naar een plek voor een “voedselbos”. Na zoeken zoeken zoeken vonden we in de achterhoek in Neede een prachtig plekje waar we konden starten. Een deel is al bos en een deel onbeplant. Wow… en nu? De term “voedselbos” kenden we uit de boeken maar nu konden we echt beginnen. Of moet ik zeggen… nu konden we gaan experimenten. Nadat de eerste struikjes en boompjes aansloegen en onze mispelboom ineens 4 kratten vol met mispels gaf begonnen wij ons af te vragen: Wat als we straks oogst hebben van al deze bomen en planten? Wat gaan we daarmee doen? Hoe verwerken we de oogst? Hoe houdt je de korte keten “kort” / lokaal/ eerlijk? En zo kwam onze voedselboswinkel tot stand.

We hebben zelf een klein voedselbosje en zullen juist ook samenwerkingen met andere bossen in Nederland blijven zoeken.

CONTACT

Wil je meewandelen op een wildpluk wandeling? Een Eetbare Wilde Planten consult in je Voedselbos? Of wil je met ons samenwerken?