Smaken uit het voedselbos zijn seizoensgebonden en divers. Smaken die we niet in de gewone winkels vinden en smaken van vroeger. Smaken die we (her)ontdekken en (her)waarderen. Kom al deze smaken proeven in De Voedselboswinkel.
WILDPLUKKEN
Kennis over eetbare wilde planten mag niet ontbreken als je je met voedselbossen bezig houdt. Ongepland staat er al heel veel eetbaars op je land, waar je vanaf dag één van je voedselbos gebruik van kunt maken. Voor mij zit de lol erin om juist planten die in overvloed voorkomen (braam) of een slecht imago hebben (brandnetel, Japanse duizendknoop), te gebruiken in de heerlijkste gerechten. Ook gaat mijn hart sneller kloppen van lokale varianten op producten die we vaak van ver halen, zoals pseudo olijven van de kornoeljekers of kappertjes van paardenbloemknopjes. Mijn enthousiasme en eigen wildpluk en kook ervaringen deel ik tijdens de wildplukwandelingen die je kan boeken via de Wilde School.
Heb je zelf een voedselbos en wil je leren welke wilde eetbare planten er op jouw land voorkomen en wat je ermee kunt dsoen? Of wil je met een groep van minimaal 10 personen wildplukken? Neem dan rechtstreeks contact met me op om voor een maatwerk wildpluk beleving.
Toen Charlotte, Jaap, Manon en George, in 2021 onze droom van een voedselbos realiseerden, waren we op zoek naar een naam die niet alleen onze ideeën vastlegde, maar ook de essentie van wat we wilden creëren. George’s diepe verbondenheid met zijn familieboerderij Stettyn in Zuid-Afrika die al acht generaties in zijn familie is, speelde een belangrijke rol in dit proces. Zijn liefde voor die plek inspireerde ons en zo ontstond de naam Klein Stettyn, een eerbetoon aan de rijke erfenis en de verbinding met je land.
OVERVLOED UIT LOKALE VOEDSELBOSSEN
“Van industriële monoculturen naar integrale polyculturen.” (Voedselbosbouw).
We werken samen met lokale voedselbossen, regeneratieve landbouwers, agro ecologen, natuurinclusieve boeren en andere groendoeners.